Službeno je otvorena nova marina Puntica Medulin

Sustavi video nadzora
24/01/2020

U utorak, 11. lipnja, u Medulinu je svečano otvorena nova marina Puntica. Riječ je o investiciji Adriatic Yacht Charter d.o.o. vrijednoj 15 milijuna kuna. Općina Medulin popratila je ovo privatno ulaganje uređenjem zelenih površina i asfaltiranjem pristupnog puta do marine te radovima na povezivanju puta i parkirališta iznad Malina s marinom, vrijednih 1,5 milijuna kuna.

Investicijska koncesija dodijeljena je 2015. godine, a radovi su trajali od rujna 2017. do travnja 2019. Marina Puntica raspolaže s 85 vezova s ​​priključcima za struju i vodu, recepcijom, parkiralištem, sanitarnim blokom, a nudi usluge dizalica, održavanje čamaca, nautičke usluge, usluge jedrenja i usluge suhog priveza, kao i usluge iznajmljivanja brodica i motornih čamaca. U budućnosti je u planu izgradnja restorana.
Adriatic Yacht Charter d.o.o. osnovana 1999. godine kao obiteljska charter kompanija, a danas je jedna od vodećih charter kompanija u Hrvatskoj s flotom od preko 70 jedrilica, katamarana i motornih brodica smještenih duž obale Jadrana: u Medulinu, Puli, Kašteli i Dubrovniku.

Položaj novootvorene marine Puntica vrlo je važan, jer je posljednja marina na Kvarneru i stoga je idealna polazna baza za nautičare. Ovo privatno ulaganje sigurno je ojačalo turističku infrastrukturu Medulinske rivijere koja se sve više okreće nautičkom turizmu.

Hrvatski